Ontwerp en uitvoering van “De Ballenfabriek”

 

AmusementProf is vanaf januari druk bezig met de bouw van “De Ballenfabriek”. Het ontwerp is in samenspraak met BillyBird uitvoerig uitgewerkt. Alles staat in het teken van ballen, in het decor van een oude fabriek. Super stoer!

Zo zijn er bijvoorbeeld glijbanen, ballenkanonnen, een groot schoepenrad van 4,5 meter om ballen te transporteren, een bounce net, een machinekamer en nog veel meer!

ontwerp attractie ballenfabriek

Nieuwe besturing voor zweefmolen Rebella Producties

Voor de leuke zweefmolen van Rebella Producties, heeft AmusementProf een nieuwe besturing ontworpen en gebouwd. Verder is er een compleet nieuw technisch constructie dossier gemaakt, waardoor deze zweefmolen is goedgekeurd.

nieuwe besturing zweefmolen technisch constructie dossier

Nieuw: Ballon Monorail

AmusementProf is druk bezig met het ontwerp van een nieuwe monorail. Er is een mooie artist impression gemaakt van een variant met luchtballonnen. In werkelijkheid zijn de thema’s uiteraard aan te passen naar wens. De karretjes worden aangedreven door menselijke spierkracht. (optie voor trapondersteuning) Grote voordelen van dit monorail systeem:

- Geen operator nodig

- Geen jaarlijkse keuring

- Weinig onderhoud

- Veel ruimte in de ballon, dus ook plezierig voor volwassenen!

- Duurzaam

Binnenkort gaan we starten met het prototype. Neem hier contact op voor meer informatie.

 

monorail met trapondersteuning

Ontwerp en montage van façade

Begin juli heeft AmusementProf een nieuwe achterwand achter de airtrampoline bij BillyBird park Hemelrijk geplaatst. Hierdoor krijgt de attractie een nog grotere en eigen uitstraling. De bogen zijn ruim 30 meter lang en hebben een buisdiameter van 20 cm. Achter de bogen zit betongaas bevestigd, waardoor het over een aantal jaar mooi begroeid zal zijn met klim-op. Het ontwerp en de montage zijn door AmusementProf uitgevoerd.

Engineering achterwand airtrampoline

Speelcircus bij BillyBird park Hemelrijk

AmusementProf heeft het speelcircus ontworpen en gerealiseerd. De circustent is 28 meter breed en 11 meter hoog. De achterwand is een grote speelstructuur met daar voor een halve klimvulkaan. In de speelstructuur zijn verschillende speelelementen verwerkt zoals evenwichtsbalken, wiebelbruggen, stapstenen, klimtorens en klimnetten. Aan de vijf meter hoge klimvulkaan zit een vrije val glijbaan bevestigd. Als je daar vanaf glijdt, krijg je echt de kriebels in je buik! Verder zijn er in de “circuspiste” nog tal van hindernissen en speeltoestellen geplaatst. Het speelcircus met alles er omheen is een prachtig gebied geworden. klik hier voor meer foto’s.

Mocht u ook geinteresseerd zijn in een dergelijke attractie, neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Engineering speeltoestel circus

Engineering Speelcircus

Voor BillyBird park Hemelrijk heeft AmusementProf een Speelcircus ontworpen. Het is een halve circustent van 30 meter breed en 11 meter hoog. De hele achterwand is één grote klimstructuur. Voor de klimstructuur komt een 4,7 meter hoge klimvulkaan met een glijbaan. De kinderen kunnen zich helemaal inleven in de wereld van het circus.

AmusementProf neemt het totale project op zich; van ontwerp tot en met oplevering. Naar verwachting wordt deze attractie eind maart geopend.

engineering attractie

engineering attractie

Technisch constructie dossier – Draaimolen

Onlangs is de opgeknapte draaimolen uit 1908 van Bart van de Westelaken goed gekeurd door een aangewezen keuringsinstantie. AmusementProf heeft gezorgd voor de constructie berekeningen- en tekeningen, elektrisch schema, risicoanalyses en handleidingen.

Draaimolen

Draaimolen

Deze rodeostier mag zijn rondjes gaan draaien!

AmusementProf heeft het technisch constructie dossier van de rodeostier van Faes Entertainment compleet gemaakt. Bij de aankoop van deze stier waren niet de benodigde papieren aanwezig om de attractie goedgekeurd te krijgen. AmusementProf heeft gezorgd voor de tekeningen, berekeningen en het elektrisch schema. Ook hebben we de besturingskast onder handen genomen, zodat deze weer voldoet aan de normen.

Technisch constructie dossier attractie

De Dubbeldraaier

Zondag 12 juli 2015 was de opening van de nieuwe Kinderkermis op BillyBird park Hemelrijk.

De Dubbeldraaier is één van de nieuwe attracties van deze buitenspeeltuin. AmusementProf is verantwoordelijk voor het design en de realisatie van de constructie. De spinning cups zijn geleverd door Wood Design. Deze draaischijf is niet elektrisch aangedreven, maar wordt rond gedraaid door menselijke energie! Hierdoor zijn er geen personeelskosten en hoeft de attractie niet jaarlijks gekeurd te worden. De constructie rust alleen op een draaikrans, er is dus weinig weerstand en nauwelijks onderhoud nodig.

BillyBird in De Dubbeldraaier

BillyBird in De Dubbeldraaier

De robuuste constructie van De Dubbeldraaier

De robuuste constructie van De Dubbeldraaier

Podium overkapping

26 juli 2014

Voor BillyBirdpark Hemelrijk heeft AmusementProf een overkapping ontworpen om een podium te creëren. Deze overkapping wordt op een vlot gemonteerd, waar in de zomer bandjes en dj’s kunnen optreden. Zie hieronder het resultaat.


  • podium-overkapping

Draaimolen 1948

Voor Hillenaar Circus Events B.V. heeft AmusementProf een draaimolen uit 1948 opgeknapt. De besturing en de aandrijving zijn compleet vernieuwd. De attributen zijn gereviseerd. De draaimolen voldoet mechanisch en elektrisch weer aan de huidige normen en wetten. Verder is er een totaal technisch constructie dossier door AmusementProf verzorgd.

Opknappen attractie

Opknappen attractie

Zie onderstaande link voor een filmpje van de draaimolen.

Filmpje Draaimolen